روش سرمایه گذاری در پالت های پلاستیکی
هر واحد تولیدی و کارخانهای با توجه به حوزهای که در آن فعالیت میکند از تجهیزات و وسایل تخصصی خاص خود استفاده میکند. اما وجه تمایز تمام واحدهای تولیدی و کارخانجات، بخش لجستیک و حمل و نقل است. امروزه پالتها از تجهیزات مشترک انواع واحدههای تولیدی و کارخانجات هستند. با توجه به اهمیت این وسایل لجستیک، حوزه پالتهای پلاستیکی از نظر سودآوری مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است. از اینرو در این مقاله به صورت تخصصی به روش سرمایه گذاری در پالت های پلاستیکی میپردازیم.
کاربرد پالت های پلاستیکی
پیش از معرفی روشهای سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی لازم است اطلاعات مفیدی در خصوص این پالتها را برای شما عزیزان شرح دهیم.
از زمان به وجود آمدن پالتها، سرعت حمل و نقل و انرژی مورد نیاز برای جابجایی اجسام سنگین و حجیم تا حد چشمگیری کاهش یافته است. همچنین این پالتها فرآیند طبقه بندی و نظم بخشی به انبارها و پایانههای حمل و نقلی را بسیار بهبود بخشیدهاند. انواع کاربرد پالت پلاستیکی در صنایع مختلف وجود دارد که با توجه به حوزه صنعت در اشکال و اجناس گوناگونی تولید شدهاند. پالتهای مختلفی در شکلهای طبقاتی، جعبهای و مسطح و شابلونی در بازار موجود هستند. پالتهای شابلونی برای جابجایی بشکههای مواد شیمایی و نفت کاربرد دارند. همچنین پالتهای استرینگر یا مسطح قابل حمل جزء پر استفادهترین پالتها در صنعت هستند.
پالتها اجناس مختلفی دارند از قدیمیترین نوع پالتها که چوبی هستند تا پالتهای فلزی، چوب فشرده و پالتهای پلاستیکی جزء انواع مختلف پالتها هستند. در حال حاضر مدرنترین و پرکابردترین پالتها در صنعت پالتهای پلاستیکی هستند. این پالتها با توجه به ویژگیهای فیزیک و شیمایی برتر نسبت به سایر اجناس، از محبوبیت و کاربرد بسیار بالایی در بازار برخوردار هستند.
آینده پالت پلاستیکی در ایران و جهان
در ماههای اخیر تعداد کارخانجات و تولیدیهای صنعتی در ایران به مقدار زیادی افزوده شده است و این رقم در سالهای آینده بسیار بیشتر خواهدشد. ایران از نظر اقتصادی جزء کشورهای در حال توسعه طبقهبندی شدهاست. با توجه به افزایش روزافزون واحدهای تولیدی صنعتی و نیمه صنعتی در ایران، نیاز ابزارآلات لجستیکی مانند پالتهای پلاستیکی بیش از پیش در بازار احساس خواهدشد.
در حال حاضر برخی واحدهای صنعتی در ایران از جنس قدیمی و آسیب پذیر پالتها (پالت چوبی) استفاده میکنند. این فرصت بزرگی برای جایگزینی پالتهای چوبی سنتی با پالتهای مقاوم و مدرن امروزی است.
با توجه به واحدهای پتروشیمی پویا و تولید کننده در ایران، هزینه مواد اولیه تولید پالت پلاستیکی بسیار اقتصادی و بهصرفه است. همچنین به دلیل اقتصادی بودن مواد اولیه تولید، وفور نیروی کار ارزان در کنار بازار بزرگ پیش رو، سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی را توجیه پذیر میکند.
امروزه اکثر کشورها در دنیا به سوی صنعتی شدن در حال پیشروی هستند؛ در گذشته سیاست حاکم بر دنیا حالت تک بعدی داشت و تنها چند کشور محدود از نظر اقتصادی توسعه یافته بودند. اما امروزه کشورهای بسیاری در حال صنعتی شدن و در مسیر توسعه قرار دارند. همسایگان ایران امروزه در مسیر توسعه قرار گرفتهاند و با توجه به ارزان بودن قیمت تمام شده پالتها، این فرصت بسیار خوبی در حوزه صادرات پالتهای پلاستیکی برای سرمایه گذاران قرار داده است.
روش های سرمایه گذاری در پالت پلاستیکی
سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی یکی از پرسودترین و در عین حال کم ریسکترین روشهای سرمایه گذاری در صنایع تولیدی است. این سرمایهگذاری میتواند انواع گوناگونی نظیر: تولید، مشارکت و همکاری در فروش داشته باشد؛ هریک از این موارد دارای مزایا و فرصتهای خاص خود هستند که به صورت جداگانه آنها را بررسی نمودیم.
همکاری در فروش
یکی از کمریسکترین روشهای سرمایه گذاری در هر حوزهای بدون شک روش همکاری در فروش است. درصورت کم بودن سرمایه اولیه و حتی نبود سرمایه اولیه این روش جزء مناسبترین گزینهها خواهد بود. در این شیوه با فروش واسطهای محصولات شرکتهای تولید کننده پالت پلاستیکی میتوانید از شرکتهای کارمزد فروش دریافت کنید.
با توجه به اینکه هر کاری نیاز به دانش، تخصص و سرمایه خاص خود است. درصورتی که فرصت بهره گیری تخصص لازم در تولید پالتهای پلاستیکی را ندارید میتوانید با واحدهای تولیدی در حوزه فروش و ارائه خدمات بازرگانی همکاری نمایید.
اخذ نمایندگی
سطح بالاتری در شیوه همکاری در فروش، اخذ نمایندگیهای استانی و مجاز فروش و خدمات پس از فروش است. در شیوه سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی به صورت اخذ نمایندگی؛ سرمایه گذار با انعقاد قرارداد رسمی با شرکتها، نمایندگی آنها را دریافت میکند و در محدوده مورد نظر خود اقدام به فروش و ارائه خدمات میکند.
این روش برای اجرا نیازمند سرمایه اولیه بیشتری نسبت به همکاری در فروش است. اما با توجه به افزایش فروش و حجم بالای معاملات این مورد از روش همکاری در فروش سودآورتر خواهد بود.
احداث واحد تولیدی
یکی از پر زحمتترین روشهای سرمایه گذاری در پالت پلاستیکی بدون شک، احداث واحد تولیدی و کارخانه است. این روش علاوه بر نیاز سرمایه قابل توجه، نیازمند دانش تخصص و مجوزهای گوناگون است. همچنین فرآیند تولید پالتهای پلاستیکی نیازمند تجهیزات پیشرفته و مدرن امروزی است. این روش جزء پر سودترین شیوههای سرمایه گذاری است. اما باید توجه داشت که ریسک سرمایه گذاری مستقیم احداث کارخانه نیز در سطح بالاتری نسبت به سایر روشها قرار دارد.
همواره توصیه میکنیم پیش از احداث کارخانه، از مشاوره افراد متخصص در حوزه پالتهای پلاستیکی و مشاورههای مدیریتی استفاده کنید.
سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی
روش سرمایه گذاری در پالت های پلاستیکی، بدون شک یکی از کم ریسکترین و سودآورترین روشها در بهره وری از صنعت پالتهای پلاستیکی است. اکثر شرکتها از سرمایه گذاری در بخش تولید استقبال میکنند و بنابر توافق با سرمایه گذار سود حاصل از تولید و فروش پالتهای پلاستیکی را به سرمایه گذار پرداخت میکنند.
برای سرمایه گذاری مستقیم با کارخانهها همواره با آنها در ارتباط باشید. معمولا کارخانههای بزرگتر نسبت به واحدهای تولیدی نیمه صنعتی؛ سطح حداقل سرمایه بیشتری برای سرمایه گذاری دارند.
درکل روش سرمایه گذاری در تولید، جزء بی دغدغهترین روشها برای سودآوری است؛ زیرا تمام زحمات و اقدامات سودآوری توسط این کارخانهها انجام خواهد شد. در نتیجه سرمایه گذاران با توجه به سرمایهای که در کارخانه در گردش دارند سود خود را دریافت میکنند.
از دیگر مزایای سرمایه گذاری در واحدهای تولید این است که در صورتی که میزان سرمایه گذاری قابل توجه باشد، سرمایه گذار میتواند در بخشهای مدیریتی و هیئت مدیره این واحدها نیز به میزان سهام خود قدرت مدیریتی و تاثیر گذاری داشته باشد.
مزایای روش سرمایه گذاری در پالت های پلاستیکی
بهطور کلی سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی نسبت به دیگر روشهای صنعتی از سودآوری بالا و ریسک کمتری برخوردار است.
مواد اولیه
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید پالتهای پلاستیکی توسط کارخانجات پتروشیمی و شیمایی موجود در کشور در در قیمتهای اقتصادی در حال تولید است. با توجه به اهمیتِ توجه به فراوانی و قیمت مواد اولیه یک کالا در تولید؛ سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی از نظر این شاخصه در سطح کم ریسکی برای سرمایه گذاری قرار دارند.
نگهداری
یکی از نکات بسیار مهم در سرمایه گذاری در تولید این است که محصولات تولید شده تا چه میزان قابلیت نگهداری در انبار را دارند. در این میان مواد غذایی و دارویی در ریسک بالایی از نظر انبار داری قرار دارند زیرا مدت زمان انبار داری بسیار پایینی دارند. اما پالتهای پلاستیکی از نظر سطح انبارداری در کم ریسکترین حالت قرار دارند. این مواد غیر قابل فساد هستند و همچنین قابلیت اشتعال و آتشسوزی ندارند. بنابراین این کالاها از نظر نگهداری در کمریسکترین حالت قرار دارند؛ این شاخصه، ریسک سرمایه گذاری در پالتهای پلاستیکی را کاهش میدهد.
فروش
کالاها بهطور کلی از نظر سطح مصرف در دسته بندیهای ضروری و غیر ضروری دسته بندی شدهاند. برخی کالاها مانند مواد غذایی اساسی؛ مانند گندم، برنج و روغن جزء کالاهای ضروری هستند. لذا فروش آنها نسبت به سایر مواد غذایی مانند مواد غذایی غیر ضروری مانند آدامس و کلوچه آسانتر است. پالتها نیز در صنعت جزء تجهیزات ضروری به حساب میآیند و هرکارخانه و واحد تولیدی که فعالیت صنعتی دارد قطعا برای فرآیند لجستیک خود نیازمند پالتهای پلاستیکی خواهد بود. بنابراین فروش این پالتها آسانتر خواهد بود. با توجه به مزیت کلی و قیمت اقتصادی این پالتها نسبت به اجناس چوبی و فلزی، در بازار خریداران بسیاری بیشتری خواهند داشت.
کلام نهایی
سرمایه گذاری در هر حوزهای نیازمند تحقیق و دانش خاص خود است. استفاده از روش سرمایه گذاری در پالت های پلاستیکی، جزء کم ریسکترین و یکی از سودآورترین راهکاری سرمایه گذاری صنعتی قرار دارد. برای سرمایهای گذار در این حوزه درصورتی که از اطلاعات و سرمایه کمتری برخوردار هستید میتوانید به صورت همکاری در فروش و در مراحل بالاتر به صورت نمایندگی با شرکتهای تولید کننده پالت همکاری کنید.
درصورتی که قصد احداث کارخانه یا واحد تولیدی را دارید لازم است که از دانش کارشناسان اقتصادی و فنی در خصوص طرح توجیهی کسب و کار و احداث واحد تولیدی استفاده کنید.
نظر بدهید